• 26-01-2022: Nieuw Coronaprotocol bij wedstrijden en trainingen

  28 jan 2022
 • Beste leden en ouders van leden en bezoekers van onze wedstrijden,

   

  De Rijksoverheid heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat de coronamaatregelen verder versoepeld worden. Nadat er al anderhalve week volop getraind kon worden, is vanaf woensdag 26 januari het spelen van competitiewedstrijden tot 22.00 uur (einde wedstrijd) met publiek ook weer mogelijk. Wel is voor spelers en publiek van achttien jaar en ouder het coronatoegangsbewijs verplicht.

   

  Dit weekend worden de wedstrijden van de jeugd weer hervat en vanaf volgende week ook de wedstrijden van de senioren.

  Het is wel zo dat we iedere week voor een uitdaging staan om alle teams gevuld te krijgen om te kunnen spelen. Vanwege de grote hoeveelheid besmettingen kan het daarom voorkomen dat wedstrijden niet door kunnen gaan. De wedstrijden voor de jeugd, die niet door kunnen gaan, worden niet op een ander moment ingehaald. Dit is niet haalbaar, omdat de verenigingen dan veel meer zaaluren nodig hebben die niet beschikbaar zijn. We streven er natuurlijk naar om zoveel mogelijk wedstrijden door te laten gaan en zullen dan ook zoeken naar creatieve oplossingen hiervoor.

   

  Wedstrijden van het wedstrijdkorfbal (KF 1+2) moeten wel ingehaald worden wanneer die om wat voor reden dan ook niet gespeeld kunnen worden op de aangewezen datum. Het kan dan ook voorkomen dat hiervoor een wedstrijd vanuit de jeugd moet worden geannuleerd. Wij hopen hierbij op jullie begrip aangezien we de regels vanuit de bond hierover moeten volgen.

   

  We zijn natuurlijk blij dat er weer publiek mag komen kijken bij de trainingen en wedstrijden en dat er weer een drankje kan worden gedronken in de kantine. We zijn wel verplicht om de coronatoegangsbewijzen te checken bij alle spelers en het publiek.

  Dat wordt als volgt geregeld:

   

  De trainers/coaches zijn ervoor verantwoordelijk om bij alle spelers (ook tegenstanders) van achttien jaar en ouder het CTB te checken.

  Aan de trainers wordt daarnaast ook gevraagd om weer een COCO-schema te maken voor de thuiswedstrijden. Het is de bedoeling dat bij iedere thuiswedstrijd van de jeugd er 2 ouders bij de deur van de kantine staan

  (boven) en het publiek dat binnenkomt checken op het CTB. Dit kan met de Corona scanner die te downloaden is op de telefoon. Na iedere wedstrijd is er dan een wisseling van COCO. We willen de COCO's vragen om 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd dit op te pakken.

  Tijdens de wedstrijden van de selectie zal er extra zaalwacht worden ingezet die deze taak op zich neemt.

   

  We snappen dat we hiermee veel van mensen vragen. Echter vinden wij het belangrijk dat alles weer open mag en kan blijven. Daarvoor hebben wij alle hulp nodig. We hopen dan ook dat we op jullie hulp mogen rekenen.

   

  Wat nog belangrijk is om te vermelden is het volgende:

  Ouders die rijden voor een wedstrijd, trainers en coaches, scheidsrechters en andere mensen met een specifieke taak tijdens de trainingen en wedstrijden hoeven geen CTB te laten zien. Zij vallen onder de regels van de vrijwilligers.

   

  Voor alle personen vanaf 13 jaar blijft het verplicht om binnen de accommodaties een mondkapje te dragen bij verplaatsing. Dit is natuurlijk niet nodig tijdens het sporten.

   

  We willen iedereen wel vragen om rekening te houden met de 1,5 meter afstand op de tribune en in de kantine.

   

  Mochten hier nog vragen over zijn dan kunnen die gesteld worden aan een van de bestuursleden of via secretariaat@keepfit70.nl

   

  Tot snel weer in de zaal!