Keep-Fit ’70 2 begint te laat met korfballen tegen Movado

Na de vorige wedstrijd tegen NKV waar er in de tweede helft te weinig doelpunten gemaakt werden, was het vandaag omgekeerd. Het tweede wist van tevoren dat ze heel de wedstrijd scherp moesten zijn, want de vorige keer werd er met een klein verschil gewonnen van Movado. De ploeg uit Dordrecht begon echter een stuk scherper aan de wedstrijd dan de thuisploeg. Keep-Fit ’70 begon zonder vertrouwen en door de snelle doelpunten kreeg Movado vleugels. Zo konden ze acht keer scoren, voordat Bart met een afstandschot het eerste doelpunt maakte. Maikel volgde het goede voorbeeld door na mooi samenspel tussen de heren gelijk ons tweede doelpunt te maken.

Doordat Movado gelijk weer twee keer wist te scoren, bleef het verschil nog op acht doelpunten. Door een strafworp die door de net gewisselde Michou versierd werd en een doorloopbal vlak voor rust, floot de scheidsrechter bij een 10-4 achterstand voor de rust. We wisten dat we de tweede helft flink aan de bak moesten om nog kans te maken op de overwinning. Het tweede begon de tweede helft met meer vertrouwen en kwam door een korte kans van Sterre en een afstandschot van Sven op vier punten verschil.

Helaas liep in de aanvallen daarop Movada weer uit tot een verschil van zes punten. Door een afstandschot van Michou en een vrije bal van Yannicke lukte het om steeds weer bij te blijven, maar Movada kwam helaas toch weer tot een verschil van zeven punten. Door een strafworp van Bart, een afstandschot van Michou, nog een korte kans van Bart en tussendoor een mooi bal die slim naar Fabian gespeeld werd en vervolgens knap onder de korf afgerond werd lukte het om weer tot 4 punten verschil te komen. Uiteindelijk door teveel risico te nemen, maakte Movado nog de 18-13.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen PSV in Eindhoven. De ploeg draait nog vol mee voor het kampioenschap, dus het zal zeker weer een pittige wedstrijd worden. We gaan in ieder geval ons best doen om met twee punten terug naar huis te gaan.
Geschreven door Bart

Geplaatst in Wedstrijdverslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *