Opnieuw spannende derby bij het tweede

(door Bart)

Zondag 14 januari speelde we de eerste wedstrijd van 2018. Dit was gelijk een derby tegen Juliana 3. Het beloofde dus een leuke wedstrijd te worden, helemaal omdat de vorige wedstrijd tegen Juliana 3 met slechts één doelpunt verschil gewonnen werd.

Een belangrijke wedstrijd voor ons, want met een overwinning konden we weer bij de middenmoot aansluiten. Bij een nederlaag zouden we juist meer naar de onderkant moeten gaan kijken. Daarnaast hadden we nog wat extra motivatie, omdat onze coach jarig was. Die twee punten moesten dus in Roosendaal blijven.

We begonnen heel scherp met gelijk een doelpunt van Fleur in de eerste aanval. Een erg belangrijk doelpunt, want de vorige wedstrijd tegen Juliana kwamen we eerst op een 6-0 achterstand. Dit wilde we deze wedstrijd zeker voorkomen. Helaas konden we niet op 2-0 komen, maar scoorde Juliana juist twee keer. Door een systeem bal ‘een’ te spelen kon Michou van dichtbij de 2-2 erin gooien.

Juliana antwoorde weer snel door twee keer te scoren, waardoor we op een 2-4 achterstand kwamen. Gelukkig konden we dit nog voor de rust ombuigen tot een voorsprong door onder andere doelpunten van Petry, Bart en Anne. De tweede helft moest er wel meer pit in om de punten in Roosendaal te houden. Vijf doelpunten in één helft is namelijk veel te weinig.

Na de rust ging de wedstrijd op en neer en werd er meer gescoord. Helaas kregen we er ook meer tegen, waardoor het spannend bleef. Eerst buigde Juliana de achterstand om tot een 5-6 voorsprong, maar door doelpunten van Michou (2x)  en Maikel kwamen we weer op een 8-7 voorsprong. Je zag dat Juliana een ervaren ploeg was, want ze lieten zich niet van stuk brengen en bleven gewoon doorkorfballen. Hierdoor kwamen ze snel op een 9-11 voorsprong.

Na de 9-11 voorsprong konden wij gelukkig vier doelpunten op rij maken, waaronder weer twee goals van Michou en een doelpunt van Maikel en Fleur. Juliana bleef echter dichtbij en konden in de laatste minuut zelfs de 14-14 maken. Subersub Fabian die ook al de 14-12 gemaakt had, hield zijn hoofd echter koel en maakte op het laatste moment de 15-14, waarna de scheidsrechter het mooi vond geweest.

We willen graag het publiek bedanken voor de steun en hopen dat ze hebben kunnen genieten van deze mooie pot. Doordat het eerste op zaterdag al gespeeld ( en gewonnen ) had, konden we na de wedstrijd gelijk aan het bier. Er werd dan ook tot in de late uurtjes doorgefeest.

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *